Klikni na održivo logo

Dan otvorenih vrata u KLIK-u uz sunčani dnevni boravak i dječje eko kino!

Dan otvorenih vrata u KLIK-u uz sunčani dnevni boravak i dječje eko kino!

Križevci 2030

dan otvorenih vrata križevački laboratorij inovacija za klimu

KLIK – Križevački laboratorij inovacija za klimu, proteklog petka i subote otvorio je svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje, nudeći im informativno i zabavno iskustvo u prostorima svog ureda u Zakmardijevoj 8, koji je na dva dana bio pretvoren u sunčani dnevni boravak i dječje eko kino.

Spravišče se pokazalo kao idealna prilika za Dan otvorenih vrata KLIK-ovog klimatsko-energetskog ureda, koji smo, nakon pauze, ponovno otvorili za građane zainteresirane za teme energetske obnove, klimatskih promjena, solarnih elektrana i ulaganja u obnovljive izvore energije.

U sunčanom dnevnom boravku ispred KLIK ureda posjetitelji su mogli odmoriti i informirati se o recikliranju, obnovljivim izvorima energije, priuštivom stanovanju, smanjenju upotrebe plastike, očuvanju šuma i ostalim temama.

KLIK križevački laboratorij inovacija za klimu, solarni paneli, energetska obnova, sunčane elektrane

Informirali smo građane o aktualnom Javnom pozivu Grada Križevaca za sufinanciranje sunčane elektrane, pomagali smo građanima izračunati vrijednost takve investicije, ali i potencijalne buduće uštede na računima za struju.

U eko-kinu postavljenom u prostoru ureda najmlađi posjetitelji su imali prilike uživati u nagrađivanim i svjetski poznatim ekološkim crtanim filmovima, poput „Hedgehogs and the City”, „Pig“, „Podlasica“ i „Oh so convenient“ te eko motivima oslikavati i bojati platnene torbe.

KLIK križevački laboratorij inovacija za klimu, solarni paneli, energetska obnova, sunčane elektrane, eko kino
KLIK križevački laboratorij inovacija za klimu, solarni paneli, energetska obnova, sunčane elektrane, eko kino

Vidimo se uskoro na novim klimatskim i energetskim radionicama u Zakmardijevoj 8!

Podijeli:
Facebook
Twitter
LinkedIn