Edukacije

Križevački laboratorij inovacija za klimu redovito organizira, podržava i provodi različita događanja, edukacije i radionice u lokalnoj zajednici i šire. Neke od tema su utjecaj klimatskih promjena na zdravlje, energetska obnova, ciljevi održivog razvoja, lokalna otpornost na klimatske promjene, ponovna uporaba i održivost u svakodnevnom životu.

Ovdje ćemo objavljivati termine.

Nadolazeći događaji

Prošli događaji

Pridružite nam se 10. svibnja u 16h na “Placemaking Learning Exchange” sesiji na temu kako male #placemaking intervencije vode do većih promjena i jačanja zajednice.
S nama su
➡️ Giulia Sicignano, savjetnica za Milano i
➡️ Daniel Rádai, zamjenik gradonačelnika Budimpešte
koji će s nama podijeliti iskustvo iz svojih gradova.
Prijavite se na 👉 https://lnkd.in/eujqcVR7
Ovaj događaj donosi vam Placemaking Europe s partnerima u projektu Placemaking for Citizen-led Missions in SE Europe, sufinanciran iz programa CERV Europske unije.

Više o projektu i što je ‘placemaking’ možete saznati na linku.

 

U sklopu projektnih aktivnosti i u suradnji sa ODRAZ-om organiziramo jednodnevni trening- Community Placemaking, koji će voditi Placemaking Europe. Trening će biti na engleskom te je besplatan, a cilj je upoznati alate i metodologiju ‘placemaking’ pristupa koji pomaže osmisliti pozitivne i praktične projekte u zajednici, podupire građane da se čuje njihov glas te razvija maštu za oblikovanje javnog prostora i bolje budućnosti. Više o projektu i što je ‘placemaking’ možete saznati na linku.

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete na linku.

 

'Introduction to Community Placemaking

S novom godinom nastavljamo naše aktivnosti u PLACE projektu. Pridružite nam se 24. siječnja na novom uvodnom webinaru kako biste saznali kako placemaking može pomoći u stvaranju pozitivne promjene u vašoj zajednici!
Registrirajte se ovdje za besplatni webinar https://www.eventbrite.co.nz/…/introduction-to…
Ovaj put s nama su:
👉 Milena Ivković iz Placemaking Western Balkans te
👉 Ramon Marrades iz Placemaking Europe
Ovaj webinar donose vam partneri Thriving Communities Korimako, Placemaking Europe, PUSH. KLIK te Placemaking Western Balkans uz potporu programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti Europske unije.
 

 

'Introductory presentation webinar of Green Acceleration Programme

U protekle četiri godine timovi gradova Križevci, Maribor, Niš i Skopje zajednički su provodili aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama s ciljem stvaranja najboljih mogućih mjesta za život, rad i posjetu kao dio projekta “Future cities of South East Europe” kojeg je podržao Europski institut za inovacije i tehnologiju i Climate KIC zajednica.
Što su sve kroz proces transformacije svojih zajednica iskusili i naučili timovi iz KLIKa, ZUMa, Naučno- tehnološkog parka i SmartUpa moći ćete doznati u srijedu, 14.12. 2022. s početkom u 13 sati na besplatnom webinaru. Kroz webinar ćemo vam prezentirati i “Green Acceleration Program” – GAP; program obuke za učinkovitu provedbu zelene (pametne, kreativne) transformacije lokalnih zajednica, tvrtki i različitih organizacija.
Registrirati se možete na https://cutt.ly/412IJgj
 

 

'Introduction to Community Placemaking

Zanima vas kako vi kao pojedinac, građanin, udruga, zajednica možete kreirati javni prostor u svojoj lokalnoj zajednici?
Pridružite nam se u utorak, 13. prosinca, na uvodnom webinaru – naučite kako placemaking može pomoći u stvaranju pozitivnih promjena u vašoj zajednici!
U ovom webinaru ćemo:
🔸 Predstaviti temeljnu ideju i osnove #placemakinga
🔸 Upoznat ćemo vas s osnovama kako dobro kreirati javni prostor
🔸 Prikazati primjere iz cijelog svijeta kako bi istaknuli potencijal kreiranja prostora za stvaranje pozitivne promjene, posebno u zajednicama u JI Europi
 
Ovaj webinar donose vam Thriving Communities partneri Korimako, Placemaking Europe, PUSH., KLIK i Placemaking Western Balkans – uz potporu programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti Europske unije.