Klikni na održivo logo

InnoFinRES

InnoFinRES

Provedeni projekt

Cilj ovog projekta je podržati prelazak na obnovljive izvore energije kroz stvaranje novog modela financiranja. Model će se temeljiti na najboljim praksama financiranja zajednice i utjecajnog ulaganja za lokalnu samoupravu, posebno tumačen za lokalni kontekst u Sjevernoj Makedoniji. Naknadnim opremanjem dječjeg vrtića PVThybrid kolektorima demonstrirat će se održivost nove tehnologije prikazivanjem stvarnih ušteda tijekom određenog vremenskog razdoblja. Različiti dionici bit će uključeni u proces sudjelovanja u stvaranju modela, osiguravajući njegovu održivost i izvedivost u lokalnom kontekstu.
Projekt će omogućiti lokalnoj samoupravi pristup retrofitu i decentraliziranoj energiji kroz nova financijsku perspektivu, nadoknadom troškova takvih intervencija kroz crowdsourcing i slična partnerstva i korištenjem ostvarenih ušteda za poticanje daljnjeg prijelaza na obnovljive izvore energije. Skalabilnost će se osigurati nuđenjem procesa izrade modela kao proizvoda drugim jedinicama lokalne samouprave i sličnim subjektima.
Na ovom projektu naša zadruga surađuje sa SmartUp, Social Innovation Lab kao voditeljem projekta te partnerima općinom Ilinden, Solar MK i Korimako. Ovaj projekt podržava EIT Climate KIC.

Podijeli:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnoviji projekti

InnoFinRES

Cilj ovog projekta je podržati prelazak na obnovljive izvore energije kroz stvaranje novog modela financiranja. Model će se temeljiti na najboljim praksama financiranja zajednice i utjecajnog

Thriving communities
Thriving Communities

Thriving Communities je međunarodna inicijativa i mreža partnera kojoj je cilj radikalni razvoj otpornih i jakih lokalnih zajednica. KLIK je jedan od glavnih partnera ove