Klikni na održivo logo

crOss renoHome – Croatian One Stop Shop for Integrated Home Renovation

crOss renoHome – Croatian One Stop Shop for Integrated Home Renovation

Projekt u provedbi

Osnivanju Energetsko-klimatskog ureda prethodila je izrada koncepta “one stop shopa” za energetsku obnovu kako bi našim sugrađanima na jednom mjestu pružili sve potrebne informacije i vodili ih u procesu energetske obnove njihovih kućanstava. Na temelju tog koncepta, a u suradnji s našim partnerima nastala je Life projektna prijava crOss renoHome. Ovim projektom nadogradit će se trenutna usluga koju pružamo za sunčane elektrane na cjelokupni proces energetske obnove te će građani grada Križevaca imati sveobuhvatnu uslugu na jednom mjestu, a time i smanjiti vrijeme potrebno za realizaciju projekata.

Cilj projekta crOss renoHome je ponuda cjelovitog rješenja energetske obnove za vlasnike kuća na jednom mjestu (One stop shop – OSS) s ciljem objedinjavanja procesa obnove što će u konačnici dovesti do intenziviranja projekata obnove obiteljskih kuća i višestambenih zgrada u Hrvatskoj, čineći ih energetski učinkovitijima i neovisnijima o fosilnim gorivima uz zadržavanje iste (ili čak bolje) unutarnje kvalitete i udobnosti.

Specifični ciljevi projekta

  1. Uspostava One Stop Shopa u Zagrebu na temelju postojećeg Centra za smanjenje energetskog siromaštva i nadogradnja postojećeg One Stop Shopa u Križevcima.
  2. Pružanje cjelovite i standardizirane usluge građanima na dubinskoj energetskoj obnovi obiteljskih kuća i višestambenih zgrada.
  3. Okupljanje tehničkih, financijskih i pravnih stručnjaka na jednoj platformi kako bi se olakšala distribucija informacija zainteresiranim ciljnim skupinama.

Glavne aktivnosti:

  • izrada standardiziranog ugovora za obnovu obiteljskih kuća i višestambenih zgrada
  • formiranje poslovnog modela za uspostavu OSS-a
  • formiranje tržišta putem online platforme koja povezuje i podržava različite dionike u procesu obnove (vlasnici kuća, poslovni sektor, financijski sektor).
  • izrada komunikacijske strategije; izrada promocijskog i informativnog materijala; diseminacija projektnih rezultata putem raznih komunikacijskih kanala.

Koordinator projekta: DOOR

Partneri projekta: KLIK, energetska zadruga i Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Vrijednost projekta: 919.017,65 eura

Izvor financiranja: LIFE2027, LIFE-2022-CET-crOssrenoHome

Trajanje projekta: 1.listopada 2023.-30. rujna 2027. (48 mjeseci)Najnovije vijesti

 

Kick off sastanak projektnih partnera održan je 27. listopada u Zagrebu. Partneri su još jednom prošli obveze i aktivnosti projekta te su dogovoreni idući koraci u provedbi.

Podijeli:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Najnoviji projekti

InnoFinRES

Cilj ovog projekta je podržati prelazak na obnovljive izvore energije kroz stvaranje novog modela financiranja. Model će se temeljiti na najboljim praksama financiranja zajednice i utjecajnog

Thriving communities
Thriving Communities

Thriving Communities je međunarodna inicijativa i mreža partnera kojoj je cilj radikalni razvoj otpornih i jakih lokalnih zajednica. KLIK je jedan od glavnih partnera ove

Rezolucija Zemlja
Rezolucija Zemlja

Rezolucija Zemlja je projekt Večernjeg lista koji pokreće najveću ekološku akciju u Hrvatskoj s ciljem podizanja svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša kako bi potaknuo